Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Aanbesteding / Tender

Studio JVDB heeft samen met FoURPAcK Grafisch Ontwerpers en AMVP Grafisch Ontwerpen een tender/aanbesteding uitgewerkt t.b.v. de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Vraagstelling: ontwerp een infographic/campagne (on-offline) voor de Spoorzone. In Gemeentelijke huisstijl èn in Spoorzone-look.
De Spoorzone is een jong, dynamisch en eigenzinnig stukje ’s-Hertogenbosch; een gebied volop in ontwikkeling met ruimte voor talent en ondernemerschap. Het gebied dient echter nóg beter op de kaart te worden gezet om tot verdere ontwikkeling te komen.

Tijdens het vormen van ons concept en het maken van de eerste schetsen, bleek al snel dat we behoefte hadden aan het letterlijk in kaart brengen van de Spoorzone. We maakten een grafische, strakke vertaling van de plattegrond van de Spoorzone en deelden het gebied in stukken. De Spoorzone is tenslotte een veelzijdig gebied, een mooie mix van mensen die er werken, wonen, leren en recreëren. Zo creëerden we negen deelgebieden, waarin de iconen van zowel de Zuidelijke als de Noordelijke zijde van Spoorzone terug te vinden zijn.

Elk gebied gaven we een eigen arcering. Deze arceringen zorgen voor een hippe, frisse uitstraling en het zijn bovendien bruikbare huisstijl-elementen. Een beeldtaal die voor andere huisstijldragers inzetbaar is om de herkenbaarheid van de Spoor zone te vergroten. Elk deelgebied heeft zijn eigen functie en kracht en door de verbinding te maken met andere deelgebieden vorm je een krachtig, dynamisch geheel. Samen vorm je de Spoorzone; samen ben je een eenheid.

Wat de Spoorzone Huisstijl betreft zijn we nog een stapje verder gegaan en hebben niet alleen infographics ontworpen, maar ook nagedacht over vervolguitingen om de herkenbaarheid van de gehele Spoorzone te vergroten. Met schetsontwerpen gaven wij een sfeerimpressie van hoe deze uitingen in de praktijk zouden kunnen werken. Samen met de infographics zorgen ze voor een fraai geheel en versterken ze ons concept.

Keywords

  • AMVP Grafisch Ontwerpen
  • FoURPAcK Grafisch Ontwerpers
  • Tender
  • Gemeente 's-Hertogenbosch
  • Spoorzone